Meer zichtbaarheid creëren op Instagram!

Meer zichtbaarheid creëren op Instagram!

Zichtbaarheid: Wat betekent het en hoe bereik je een betere zichtbaarheid op Instagram.

Het begrip "zichtbaarheid" wordt vaak genoemd op Instagram, maar wat houdt het eigenlijk in? Zichtbaarheid op Instagram betekent dat je als persoon of merk door je volgers en potentiële klanten gezien wordt. Het is belangrijk om een zichtbare en herkenbare aanwezigheid op je Instagram account te hebben, zodat mensen je inhoud kunnen vinden en er interactie mee kunnen hebben. Dit kan worden bereikt door regelmatig en consistent te posten (in je story), een duidelijke huisstijl te hanteren, interactie te hebben met volgers en boeiende inhoud te creëren die de interesse van je doelgroep wekt. Het ultieme doel van zichtbaarheid op Instagram is om je bereik te vergroten, je merk te versterken en uiteindelijk meer klanten te krijgen.

Maar wat ik vaak zie bij mensen die "zichtbaarder" willen worden, is dat ze in werkelijkheid helemaal niet goed zichtbaar zijn. Bij zichtbaar zijn moet je niet alleen denken aan vaak posten. Het gaat ook om dagelijks stories plaatsen en hierbij te laten zien wie het gezicht is achter het bedrijf, te laten zien wat je allemaal doet, je aanbod te delen, etc...

Zichtbaarheid op Instagram is niet alleen belangrijk om gezien te worden, maar ook om een ​​sterke relatie op te bouwen met je volgers. Het gaat erom dat je inhoud creëert die relevant en interessant is voor je doelgroep en dat je actief betrokken bent.

Door dagelijks stories te plaatsen kan je interactie hebben met je volgers. Hierdoor kunnen ze zien wie het gezicht is achter het social media account en met wie ze te maken krijgen als ze iets bij jou kopen. Dit wekt vertrouwen op en zorgt voor een band met je volgers. 

Een streukelblok waar velen tegen aan lopen is het consistent blijven posten van stories en posts. Dit omdat het veel tijd kost, omdat ze niet weten wat ze moeten posten en welke tekst ze hierbij moeten zetten. 

Dat is ook één van de redenen dat ik story en post templates heb ontworpen. Dit geeft je een houvast om dagelijks te posten en het bevat verschillende onderwerpen om over te posten. Zo hoef je alleen maar even door de templates te scrollen en krijg je al weer inspiratie voor een volgende story of post.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.